bg
Oedeemtherapie 1
Afspraak maken Maak een afspraak met uw fysiotherapeut Stel uw vraag Stel uw vraag online aan de fysiotherapeut Bel mij terug Wij bellen u graag terug om u te helpen

Wat is oncologie therapie?

Van mensen met kanker wordt een groot aanpassingsvermogen gevraagd. Kanker en de daarop aansluitende behandelingen kunnen voor veel bijwerkingen en achteruitgang zorgen zowel fysiek als psychisch.
U wordt geleefd en de impact van deze periode is groot. De oncologie therapeut helpt u om de kwaliteit van leven te hervinden en te verhogen.

Wanneer kunt u terecht voor oncologie therapie?

U kunt voor – tijdens of na de specialistische behandelingen bij ons terecht. De therapeute houdt rekening met de bijwerkingen van de medische behandeling en past hier de gehele therapie op aan. De behandeling kan bij u thuis of op de praktijk plaatsvinden.

Hoe werkt oncologie therapie?

De oncologische therapeute is gespecialiseerd in het werken met kanker patiënten en heeft kennis van de behandelmethodes die worden uitgevoerd door specialisten en de bijwerkingen hiervan. Op basis van deze kennis en uw individuele situatie krijgt u een persoonlijk schema waarbij wij aan uw kracht en conditie werken. Indien wij verder in het behandeltraject komen zullen wij meer inzoomen op uw dagelijkse activiteiten die u als doel heeft gesteld. Dit kan bijvoorbeeld zijn; werken of weer specifiek sporten.

Ook kunt u zich melden indien u last heeft van huidveranderingen ten gevolge van radiotherapie.

Indien u veel vocht in het weefsel heeft na een behandeling kan u bij onze oedeemtherapeuten terecht. Zie het kopje oedeemtherapie.