bg
Sportarts 1
Sportarts1
Afspraak maken Maak een afspraak met uw fysiotherapeut Stel uw vraag Stel uw vraag online aan de fysiotherapeut Bel mij terug Wij bellen u graag terug om u te helpen

Sportarts

Bent u iets te fanatiek geweest met sporten en heeft u een blessure opgelopen? Of wilt u een bepaalde sport gaan beoefenen en een sportkeuring laten uitvoeren? Wilt u meer gaan bewegen, maar weet u nog niet goed welke sport bij u past?

Voor al deze vragen kunt u ook bij Fysiotherapie Miriam Donders terecht. In samenwerking met sport- en manueel arts T.J. Schers bieden we onderzoek, behandeling en advies die speciaal gericht is op zowel de recreatieve als de professionele sporter.

Waarom een sportarts

De meerwaarde van de samenwerking met dr Schers ligt vooral bij de integrale aanpak van de klachten. Allereerst worden de mogelijke oorzaken van de klachten onderzocht. Dat kunnen lichamelijke oorzaken zijn, maar bijvoorbeeld ook een verkeerde trainingsopbouw of verkeerd schoeisel. Op basis van de diagnose wordt u behandeld door de sportarts of een van de andere specialisten van onze praktijk. Daarnaast ontvangt u (trainings)adviezen om uw sportactiviteiten zo snel mogelijk weer te hervatten en toekomstige blessures te voorkomen.

Behandeling bij blessures

Heeft u tijdens het sporten een blessure opgelopen? Dan kunt u direct bij ons terecht of via een verwijzing van huisarts of specialist. Na een uitgebreid onderzoek, waarbij we ons eventueel ook baseren op de foto’s en andere gegevens van het ziekenhuis, stellen we samen een behandelplan op. Ook voor revalidatie na een ernstige blessure of operatie behandelen we u voor een zo spoedig mogelijk herstel. Naast behandeling geeft de sportarts ook advies op het gebied van materiaal, trainingsschema’s, voeding en andere aspecten van uw sport.

Sportkeuringen en sportmedisch onderzoek

Verplichte sportkeuringen bestaan nog maar voor enkele takken van sport. Toch is het voor veel sporten aan te raden om u te laten onderzoeken voor u start. Met name als u ouder dan 35 jaar bent en lange tijd weinig of niet hebt gesport, is het belangrijk om vooraf uw gezondheid te testen en de gezondheidsrisico’s in te schatten.

De inhoud van de keuring of sportmedisch onderzoek hangt af van uw vraag en situatie.